Ay Ay Bebekler Kahvaltıda Neler Yiyebilir?

Günümüzde zaman zaman bazı tartışmalara konu olsa da kahvaltı, beslenme açısından en kritik öğün olma özelliğini halen devam ettirmektedir. Uzmanlar günün başlangıcında, beynin sağlıklı çalışması için gerekli olan glikoz ihtiyacının karşılanmasının önemini vurgulayarak özellikle bebek kahvaltısı önemli olduğunu belirtmektedirler.
İçindekiler
6 Aylık Bebek Kahvaltısı
Kahvaltı sofrasının yeni bireyi olan bebeğimizin kahvaltıdaki ilk ayı. Bu aya kadar sütle ve süt alınamadığı durumlarda mamayla beslenmemize devam ediyorken bu aydan itibaren ek gıda almaya başlıyoruz. Bu yüzden aldığımız tüm gıdaları üç gün boyunca almaya devam etmemiz gerekiyor. Bebeğimizin vücudunun herhangi bir gıdaya karşı alerji gösterip göstermediğini anlayabilmemiz için bu uygulama çok önemli. Aynı zamanda yeni bir gıdanın tüketimine tatlı kaşığı gibi küçük miktarlarla başlayıp herhangi bir alerji gözükmüyorsa miktar arttırılabilir. Bu uygulama sayesinde hangi gıdanın alerjiye sebep olduğunu tespit edip o gıdanın tüketimine son vermemiz gerekiyor. 6 aylık bebek kahvaltı listesi içerisindeki gıdalar çay kaşığı ve yarım çay bardağı gibi ölçeklerde tüketilir. 6 aylık bebek kahvaltı menüsü içerisindeki yiyecekler; patates püresi, iyi pişmiş yumurta sarısı, lor peyniri, bebek ekmeği, muz, pekmez ve peynir.
7 Aylık Bebek Kahvaltısı
Bebeğimiz bu aya bazı gıdaları denemiş olarak ve alerji oluşturmayan güvenli bir ek gıda listesiyle giriyor. Bu ay içerisinde de yine küçük ölçeklerle beslenmeye devam ediyoruz. 7 aylık bebek kahvaltı menüsü içerisindeki gıdalar; bebek ekmeği, pastörize tereyağı, ceviz ya da badem (un haline getirilerek), lor peyniri ve muz.
8 Aylık Bebek Kahvaltısı
Bu ay ölçekleri bir miktar arttırabiliriz. 8 aylık bebek kahvaltısı tavsiye besin listesi; kaynamış meyve suyu, 2 adet bebe bisküvisi, 1 tam pişmiş yumurta sarısı, bebek ekmeği.
9 Aylık Bebek Kahvaltısı
Bu ay içerisinde artık meyveli yoğurt tüketerek beslenme yapabiliriz. Aydan aya yine gıda tüketimindeki ölçekleri yavaş yavaş arttırmaya devam ediyoruz. 9 aylık bebek kahvaltısı tarifleri için besin listesi ise; yarım armut, yarım muz, 4 çorba kaşığı ev yapımı yoğurt, pastörize tereyağı, iyi pişmiş yumurta sarısı.
10 Aylık Bebek Kahvaltısı
Bu ayla birlikte artık bir yaşı tamamlamaya yaklaşıyoruz. Sindirim sistemimiz önceki aylara göre daha da gelişmiş durumda ve artık önceki aylarda tüketemediğimiz bazı gıdalarla beslenmemiz mümkün. 10 aylık bebek kahvaltısı tavsiye besin listesi; yumurtalı ekmek, krep, bebek mıhlaması, armut, muz.
11 Aylık Bebek Kahvaltısı
Bir yaşımıza artık bir aylık bir süremiz var! Sindirimi önceki aylarda daha zor olacak besinleri artık tüketmemiz mümkün. 11 aylık bebek kahvaltısı tavsiye besin listesi; tahin, bebe bisküvisi, devam sütü, pirinç unu, yulaf unu, elma, armut.
12 Aylık Bebek Kahvaltısı
Artık bir yaşımıza geldik ve bir yetişkinin tüketebileceği birçok gıdayı artık biz de tüketebiliyoruz. 12 aylık bebek kahvaltısı tavsiye besin listesi; çekirdeği çıkartılmış zeytin, dilim ekmek, domates, salatalık, tuzlu beyaz peynir, yumurta, süt gibi besinlerle beslenebilir.