Bebeğinizin Cildi İçin Güvenli Olmayan 10 Ürün

Bebeklerin cildi olabildiğince hassastır ve dış dünyaya karşı kendisi kadar savunmasızdır cildi. Birçok faktör cildini tahriş etmek ya da egzamalara sebep olmak gibi zararlarda bulunabilmektedir.
Bebek cildi üzerinde görülen kaşıntıları, döküntüleri ve kurulukları tahriş adı altında toplayabiliriz.
İçindekiler
Başlıca Cilt Tahrişi Nedenleri
Genetik faktörler nedeniyle bebek cildinde kuruluk görülmesi olağandır. Ebeveynlerinin cildinde problem görülen bebeklerde de cilt sorunları görülme olasılığı yükselmektedir.
Rüzgar, fazla güneş, deniz suyu ve havuz suyu içerisindeki klor miktarının fazlalığı gibi birçok farklı dış faktör cilt sorunlarına neden olabilmektedir.
Ayrıca dış faktörler kadar önemli olan bir diğer konu da bağışıklık sisteminin zayıf olmasıdır.
Cilt kuruluğuna neden olan bir başka faktör ise ergenliğe kadar çalışmayan hormonların eksikliğidir ve bu durum da bebek cildi neden kurur sorusuna cevap olabilmektedir.
Tahrişe Neden Olan Ürün Çeşitleri
Doğal Ürünlerin Bilinçsiz Kullanımı
Bilinçsizlikten ötürü çokça yapılan hatalardan birisi, toplumca çok sevilen şeylerden olan doğal besinlerin, içeriğine dikkat edilmeden ya da durumu değerlendirmeden kullanılıp şifa beklenmesidir. Doğal besinler her zaman faydalı olmayabilirler. Doğal zeytinyağının asidik değeri nedeniyle ve kantaron yağının içeriği nedeniyle bebek cildinde kullanılmaması önemli bir nokta olup, buna benzer gayet zararsız olduğu düşünülen başka birçok doğal besin ürünlerinin de kullanımında sakınca olabileceği unutulmamalıdır. pH değeri ve içeriği bilinmeyip, etkileri kesin olarak izlenmemiş olan besinler ve bitkiler bahçede yetişse dahi kullanılmamalıdır.
2. Harici Kullanılan Ürünler
Bakteri üremesinin engellenmesi ve ürünün kullanım süresinin uzatılmasına yönelik olarak kullanılan katkı maddeleri haricinde kullanılan katkılar olumsuz sonuçlara yol açabilmektedir. Sadece parfüm ve renk gibi ekstra etkiler için eklenen katkılar, bebek cildi kızarıklık ve kuruluk sonuçlarına neden olabilmektedirler.
3. Alerjen Testinden Geçmemiş Ürünlerin Kullanımı
Bebek cildi nemlendirme amacıyla alerjen testlerinden geçmeden piyasaya sürülmüş ve içeriğinde alerjen madde bulunduran ürünler alerji eşliğinde cilt tahrişlerine neden olabilmektedir.
4. pH Değeri Sorunu
Bebek cildinin pH değeri 5.5’tir. Koruyucu tabakası tam olarak gelişmemiş olan bebek cildi için bu pH değerine sahip ürünler bebek cildi bakımı için kullanılmalıdır.
5. Bebek Bezinin Yanlış Seçimi
Bebek bezi, bebeğin cilt yapısına uygun olarak seçilmezse, boyut olarak küçük yada büyük bedeni tercih edilirse, bez yeterli kuru tutma özelliklerine sahip değilse ve üretiminde kullanılan malzemeler dermatolojik olarak yetersizse, bezin temas ettiği her bölgede tahrişe neden olabilmektedir.
6. Doğru Temizlik Ürünlerinin Kullanılmaması
Bebek sabunu ve bebek şampuanları piyasada birçok farklı çeşit halinde karşınıza çıkmaktadır. Doğru temizlik ürünü kesinlikle dermatolojik ve alerjenik testlerden geçmiş olmalı ve koruyucular haricinde katkı maddesi içermemelidir.
7. Sert Malzemenin Kullanımı
Sert duş eldivenleri ve sert lifler cilt tahrişine neden olacak ürünlerdir.
8. Ürün Seçiminde Dikkatsizlik
Koruyucu ve nemlendirici krem ve bebek yağları takviyelerini kullanmak, bebeğin cildine iyi gelecektir. Ancak seçiminde dikkat edilmesi gerekmektedir.
9. Güneş Koruyucusu Kullanılmaması
Bebek cildi güneş ışınlarından çok çabuk etkilenebilmektedir. Bu yüzden güneş koruyucu etkileri olan ürünler kullanılmalı ancak bu ürünler kesinlikle bebekler için olan seçenekleriyle tercih edilmelidirler.
10. Kumaş Seçiminde Hatalar
%100 pamuk olmayan ve polyester ağırlıklı kıyafetler, bebeğinizin cildini tahriş edecek niteliktedir. Kıyafet seçiminde %100 pamuk içerikli ve baskısız ürünleri tercih etmeniz önemlidir.
Tüm bu hatalar, bebeğinizin cildinin zarar görmesine yol açabileceği için oldukça önemlidir ve mutlaka ürün seçiminde bu maddelere dikkat edilmedi gerekir.