Gül Hastalığı Duası

Gül hastalığı son günlerde en çok konuşulan rahatsızlıkların başında geliyor. Dilerseniz, gül hastalığı için okunacak dua nedir ve hastalıkla ilgili diğer merak edilenler nelerdir, birlikte inceleyelim.
Gül hastalığını geçirmek için kişilerin önce bir doktora başvurarak hastalıklarının nedenini öğrenmelerini gerekir. Daha sonra içten edecekleri dualarla hastalıkları şifa bulacaktır. Gül hastalığı için okunan dua ve anlamı şöyledir:
İçindekiler
Gül Hastalığı İçin Okunacak Dua
Gül Hastalığı Duası Anlamı: Allah’ım, Senden dünyada ve ahirette huzur ve sağlık isterim. Allah’ım,Senden, dinim,dünyam,çoluk çocuğum ve malım için af ve afiyet isterim.Allah’ım,ayıplarımı kapat,beni, korkularımdan güvene kavuştur.Allah’ım,beni önümden,arkamdan,sağımdan,solumdan, ve başımdan gelecek her türlü hastalıklardan,kötülüklerden koru. Gelecek bir kötülükle tuzağa düşürülmekden,yere vurulmakdan,senin yüceliğine sığınırım.Allah’ım, beni ilim ile zenginleştir,hilm ile süsle,takva ile kereme kavuştur. Afiyetle güzelleştir.
Gül Çiçeği Hastalığı
Gül Hastalığı Nedir?
Gül hastalığı, bilimsel adıyla rozase, özellikle yanak bölgesinde, burunda, çene ve alın bölgelerinde kronik olarak görünen, dirençli ve tekrarlayıcı kızarıklıklarla kendini gösteririr. Kabartılar sivilceye benzerliği ile dikkat çeker. Kişilerde ateş basmaları sıklıkla gözlemlenir. Sivilceye benzeyen bu kızarıklıklarda zaman zaman iltihaplanma da görülür. Ayrıca bu rahatsızlıktan şikayetçi olan kişilerde telenjiektazi olarak isimlendirilen yüzeysel olarak gözlemlenen damar genişlemeleri ile de karşılaşılmaktadır.
Gül Hastalığı Neden Olur?

Gül Hastalığı Nasıl Başlar?
Gül Hastalığı Atakları
Halk arasında gül rozet hastalığı olarak da bilinen rozasea, ilk etapta yanma ve kızarıklık atakları ile görülür. Zamanla kızarıklık atağı kalıcı özellik göstermeye başlar. Kızarıklığın sürdüğü dönemde yüzün özellikle orta bölümünde bulunan ince kılcal damarlarda genişleme ve belirginleşme gözlemlenir. Ardından ciltte hassasiyet, kuruma ve gerilme görülür.
Gül Hastalığı Bulaşıcı Mıdır?

Gül Hastalığının Tedavisi Var Mı?
Gül Hastalığı Ne Kadar Sürer?
Gül Hastalığı İz Bırakır Mı?

Gül Hastalığı Kronik Midir?
Gül Hastalığı Karaciğer Rahatsızlıklarına Yol Açar Mı?
Gül Hastalığı Tekrarlar Mı?
Gül hastalığının süresi belirtilerin şiddetine ve uygulanan tedaviye göre değişiklik gösterir. Ancak tedavi edilebilen bir hastalıktır. En çok merak edilen sorulardan biri de tedavinin ardından hastalığın tekrarlanıp tekrarlamayacağıdır. Kronik bir rahatsızlık olan gül hastalığının tekrarlaması yüksek bir ihtimaldir. Bu nedenle hastalığı tetikleyen etmenlerden olabildiğince kaçınmak gerekir.
Gül Hastalığı Diyeti
Gül hastalığının nedenlerini incelediğimizde hastalıkla ilgili komplikasyonların özellikle B vitamini eksikliğinden, sindirim sistemi sorunlarından, mide asidinde azalmadan ve alkol tüketimi gibi kötü alışkanlıklardan kaynaklandığını görüyoruz. Bir diğer etmen de elbette stres ve depresyon.
Bu nedenle gül hastalığı diyeti uygulamak ve beslenmeye özen göstermek oldukça kritik. Peki rozasea hastalığında beklenmeye nasıl yön vermeli, nasıl bir diyet uygulamalı?
- Hastanın hangi besinlere alerjisi olduğu iyi belirlenmeli ve söz konusu besinler diyetinden çıkarılmalı.
- Beslenmede lifli besinlere daha çok yer verilmeli.
- Cilt sağlığını olumsuz etkileyen etmenlerden biri de protein eksikliğidir. Bu nedenle et ve süt ürünlerine, kuru baklagillere diyette daha çok yer verilmeli.
- Cilt sağlığı için A ve C vitamininden zengin besinler sofrada yer bulmalı. Özellikle yeşil yapraklı sebzeler, patates, havuç, kivi ve kuşburnu daha çok tüketilmeli.
- Narenciye tüketimi şikayetleri artıracağı için bir süre beslenmeden çıkarılmalı.
- Çay ve kahve tüketimi de bu dönemde azaltılmalı.
- Baharatlı ve acılı gıdalar kesinlikle tüketilmemeli çünkü mevcut kızarıklığı artıracaktır.
- Alkol tüketimi bırakılmalı veya asgariye indirilmeli.
- Vanilya ve kakao da rahatsızlığın belirtilerini artırabileceği için beslenmede yer bulmamalı.
- Rafine gıdalardan, basit karbonhidrat ağırlıklı beslenme düzeninden uzaklaşılmalı.
- Sıvı yağ tüketimine ağırlık verilirken katı yağ tüketimi asgariye indirilmeli.
- Tuz kullanımı azaltılmalı, özellikle salamura edilmiş gıdalardan ve şarküteri ürünlerinden uzak durulmalı.
Gül Hastalığı Olanlar Ne Yememeli?
- Acı ve baharatlı gıdalar,
- Çay ve kahve gibi sıcak tüketilen içecekler,
- Alkol,
- Sert ve tuzlu kuruyemişler,
- Narenciye,
- Peynir,
- Domates,
- Ceviz.

Gül Hastalığı Bitkisel Tedavi
Gül Hastalığı İbrahim Saraçoğlu
Farklı hastalıklara karşı geliştirdiği doğal kürler ile beğeni toplayan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun gül hastalığı için önerdiği kürler de oldukça merak ediliyor. Saraçoğlu’nun hazırladığı doğal içerikli ürünlere web sitesini ziyaret ederek ulaşabilir ve sipariş oluşturabilirsiniz.
Makalemizde gül hastalığı için hazırlanan ve uygulanan birkaç küre de yer vereceğiz. Ancak bu kürleri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerektiğini önemle belirtmek isteriz.
İşte, doktorunuza danıştıktan sonra uygulayabileceğiniz bazı kürler:
Limon Otu Kürü
Malzemeler:
- Limon Otu
- Su
Hazırlanışı:
Süpürge Otu Kürü:
Malzemeler:
- Süpürge Otu
- Su
Hazırlanışı:

Gül Hastalığı Olanlar
Hastalık daha çok beyaz tenli ve renkli gözlü kişilerde gözlemlenmektedir. Yaş aralığı daha çok orta ve üzeri yaş grubunda ağırlıklı olsa da 10-35 yaş aralığında da rastlanabilmektedir. Çevresel faktörlere ek olarak beslenme bozuklukları, alkol tüketimi, stres gibi faktörler de hastalığı tetiklemektedir.
Gül Hastalığı Yaşayanlar
Gül hastalığı yaşayanlar mutlaka uzman bir hekim ile görüşmelidir. Hastalık tedavi edilmezse ağır seyredebilme ihtimali taşır. Yüzde kızarıklık şeklinde başlayan rahatsızlık zamanla vücudun farklı bölgelerinde de gözlemlenebilir. Tedaviye ek olarak beslenmeye özen göstermek de son derece faydalı olacaktır.
Gül Hastalığı Görüntüleri
Gül hastalığı sıklıkla yüz bölgesinde gözlemlense de sırt, bel ve karın bölgesinde de kızarıklara rastlanabilir. Hastalıkla ilgili görselleri sizin için derledik.