Evde SinemaFilm Arşivi

Korona Günlerine İlaç Olacak Beyin Yakan 10 Film

Bir film izlemeye karar verdiğinizde önünüze çıkan binlerce seçenek arasında sıkışıp kalmanıza mani olmak için öncelikle ne tür bir film izlemek istediğinize karar vermeniz gerekir. Ancak bazı filmler vardır ki konularını anlatmaya ne dram kelimesi yeterli gelir ne gerilim kelimesi ne de komedi diyebilirsiniz. Bu beyin yakan filmler, beyin yakan şaşırtan ufkunuzu açan vay canına dedirten ters köşe yapan hatta size gerçeklik algısının ne kadar gerçek olduğunu sorgulatan filmlerdir.

room 8 sahne

Beyin Yakan Film Denilince Fight Clup Duymaktan Sıkılanlar İçin 10 Film Önerisi

İşte bu listede film bittikten sonra ekranda akıp giden yazılara ben ne izledim diye hayretler içinde bakmaya devam edeceğiniz film önerisi isteyene direk bu ismi söyleyip izle de gör tarzı bir bakış atacağınız filmler sıralandı.

Film önerisi olarak seçilen filmler; göz önünde bulundurulmadan ufuk genişletme ve şaşırtma faktörüne göre sıralanmıştır.

Şimdiden keyifli seyirler diliyoruz!

Enemy (Düşman)

enemy filmi

Size çok benzeyen değil, sizinle aynı görünen birisini televizyonda gördüğünüzü hayal edin. Baş rolümüz Jake Gyllenhaal monoton hayatı sırasında izlediği bir filmde kendisini görür ancak o, o değildir. Bu adamın peşine düşerek onu bulmaya and içer. Kaos teoremine gönderme yaparak başlayan film, benlik bulma arayışının felsefik yaklaşımı olan imgelerle sona ererken Jake ile birlikte kafanız karışıyor, onunla birlikte yok artık diyorsunuz.

2013 yapımı bu film son sahnesine kadar sizi hayretler içinde bırakacak ve son sahneye gelindiğinde muhteşem bir zeka ürünü olan metaforik imgeleriyle beyninizin anlık olarak stop etmesine neden olacak.

Triangle (Şeytan Üçgeni)

triangle filmi

Bermuda Şeytan Üçgeni mitinin algılarını bambaşka bir yöne çekerek baş roldeki ile birlikte finaline dair hiç bir açık vermeden ilerliyor. Başlangıçta bir klasik deniz macerası filmi zannedilmesine izin verse de filmin ortalarına gelmeden bunun asla klasik bir film olmadığını ispatlıyor. Son ana kadar gizemi korurken son sahnelerdeki gerilimle gerim gerim gerilirken kafa aydınlanması yaşatıyor.

2009 yapımı film, film bittikten sonra her sahnesi için tebriği hak ediyor.

1408

1408 filmi

Doğa üstü olayların yaşandığı iddia edilen mekanları araştırmaya giden Mike Enslin, bu olayların gerçekliğine olan inancını kaybetmesine neden olacak ailevi yıkımların ardından kendini bu otel odasında bulduğunda amacı tez çürütmektir. Ancak tam duruldu derken yeni bir bomba ile şok etkisi yaratan mevzular geçmeye başlar başından. Filmin en başından en sonuna kadar her sahne bir anlam barındırmakta ve ustaca merakımızı gidermeden devam etmektedir.

Alternatif sonlara sahip olmasıyla ayrı bir hadi canım dedirten film 2007’de Stephen King kitabından uyarlanmıştır.

Idendity (Kimlik)

idendity filmi

John Cusack’ın baş rolde olduğu film boyunca, sonunda ne geleceğini asla tahmin etmenize olanak sağlanmamış olması sonunu daha da takdire şayan karşılamanıza neden olmaktadır. Otel içerisinde şans eseri toplanan yabancıların başlarına gelenler size bir gerilim filmi izlediğinizi zannettiriyor ta ki John Cusack’ı aniden bambaşka bir ortamda keşfetmeye başlayana dek…

2003 yapımı bu film, beynin anlaşılabilecek kadar basit olmadığını ispatlıyor.

Mindscape (Akıl Okuyucu) –  (Anna)

mindscape filmi

Mark Strong ve Taisa Farmiga ile baş rollerin paylaşıldığı  filmde masum küçük bir kızın öyküsü üzerinden bambaşka noktalara geçiş yaparken beynin karmaşık yapısı ve psikolojinin endişe veren gizemleri filmin ortasında endişe verici bir atmosferde kaybolmamızı sağlıyor. İnsanların hafızalarına girerek suç olaylarına açıklık getiren dedektifin son görevindeki hayatını alt üst eden gerçekliklerle karşılaşıyoruz ve sık sık nasıl yani demekten kendimizi alamıyoruz.

Circle (Çember)

circle filmi

Gözlerini açtıklarında bir çember etrafında toplanmış halde kendilerini bulan ve ne olduğunu anlamaya çalışırken bir oyunun içinde sıkışıp kaldıklarını keşfeden bir grup insanın öyküsü.

2015 yapımı Circle filminde topluluğun birleştiğinde neler yapabileceğine dair sonu olmayan senaryolar çıkıyor karşımıza. Toplum psikolojisi ile beraber bireylerin kendi canları söz konusu olduğunda gelebilecekleri noktaları keşfederken filmin sonunda bize sunduğu karmaşık an, kendi anlamlandırma gücümüze bırakılmış gibi görünüyor. Her sahnesi heyecan dolu bu filmde bireylerin teker teker ne kadar masumken toplandıkları zaman ne kadar acımasız olabildiğini görüyoruz.

Awake (Anestezi)

awake filmi

Bir ameliyat için aniden hazırlanması gereken üst sınıf bir adam çıkıyor karşımıza. Ancak anestezik farkındalık yaşamaya başlamasıyla hayatındaki her şey şekil değiştiriyor. Ameliyat masasında yatarken her şeyi hissediyor olmasının bile önemini kaybettiği gerçeklerle yüzleşirken nasıl olur diyerek etrafımızdakilere olan güven seviyemizi gözden geçirmek durumunda kalıyoruz.

El Cuerpo (Ceset)

el cuerpo film

Karısı olan Mayka’dan sevgilisiyle beraber olabilmek için kurtulmak isteyen Alex… Mayka aniden öldürüldüğünde suçu olmamasına rağmen 1. şüpheli konumuna gelen Alex, her şeyin planlı bir şekilde onu işaret ettiğini keşfediyor. Bu sırada Mayka’nın cesedinin ortadan kaybolduğu duyuluyor. Bu esnada işe karışan dedektif, sırlarıyla beraber izleyicinin gerçeklik algısını değerlendirmesini sağlıyor. Oldukça sağlam bir oyunculuk ve sağlam bir konu karşınızda.

The Tree Life (Yaşam Ağacı)

hayat agaci film

Eleştirmenleri dahi birbirine düşüren bambaşka bir film.

Ütopik sahneleri ve yaşamla ölüm arasında sıkışan karakterleriyle filmin konusu anlatılmadan izlenmesi gereken filmler arasında yer alıyor bu yapım. Küçük çocuklarının ölümü ardından hayata dair bütün duyguları ince ince işlerken görsel şölenin yanı sıra metaforlarla beyninizi açıyor. Çocukluğun masumiyet inancını temel alan Yaşam Ağacı filmi, anlamlandırması güç fakat zevkli olan bir filmdir.

Öteki Taraf 

oteki taraf filmi

Bir Türk yapımı ile listeyi bitiriyoruz.

Özcan Deniz’in olduğu filmlere kanarak ön yargıda bulunulmaması gereken bir film. Kesinlikle aşk ve acıdan oluşmuyor, çok daha fazlası var. Bir video kaydıyla terk edilme sendromu gibi başlayan film sadakat güven aşk ve takıntı kavramlarını teker teker elden geçirerek zekice tasarlanmış sayılı Türk filmleri arasına sokuyor Öteki Taraf’ı. Öteki Taraf, kesinlikle klasik bir Özcan Deniz filmi olmayan bir Ozcan Deniz filmidir.


Daha Fazla Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Hadi Ama, Yapma Bunu :(

Görüşüne göre reklam engelleyici kullanıyorsun. Aslına bakarsan seni eğlendirirken motive olduğumuz konular arasında reklam gelirleri bulunuyor. Bu konuda bizi lütfen kırma..